«
»

personal

Canadees Bier en de Symphony Splash

By William Bakker | 08.06.00 | Comment?

We hebben hier in Victoria een pub in het centrum op het dak van een hotel. Het heet “the sticky wicked” en het heeft beachvolleybalvelden, barbecue (BBQ). Het is een paar straten van m’n werk (a few blocks) en we gaan nog wel eens na het werk een biertje drinken met een paar collega’s. Gezellig, gezellig, gezellig.
sticky wicket
Het is er stervensdruk. Nou ja, voor Canadese begrippen dan. Want er mogen niet meer mensen in een bar dan als er stoelen zijn. Jawel, geen gezellige druktes in een stampvolle kroeg waar je je door drie rijen dik naar de bar moet proberen te duwen maar een tafeltje waar je geserveerd word. Dat vind ik wel jammer want het gaat een beetje ten koste van de sfeer. Wat ook nogal irritant is dat je wanneer een serveerder/ster zijn/haar dienst erop zit, je moet afrekenen. Zo gebeurd het wel eens dat je drie keer op een avond afrekent. Rondjes geven ik er ook niet bij, iedereen betaald voor zichzelf. Ik vind het wel knap hoe ze bijhouden wie wat heeft gedronken.
M’n bierconsumptie is dus een beetje uit de hand aan het lopen. Ik probeer het een beetje in de hand te houden maar het lukt niet erg. Toen ik naar Canada kwam vond ik het bier hier niet te drinken maar het begint steeds beter te smaken. Er zijn een paar merken die wel goed smaken. De plaatselijke brouwerij “Lighthouse” maakt een best bietje wat “Racerocks” heet. Ik vind het ook niet raar meer dat je bier besteld in een grote kan (pitcher) waar je uit schenkt. En dat je probeert om het zo te schenken dat je geen schuim hebt, begin ik ook al normaal te vinden.
Vanavond is er hier een groot jaarlijks spektakel. Het heet “symphony splash”. In de haven van Victoria drijft dan een groot podium en op dat podium geeft het symphonie orkest een uitvoering. Het is zo populair dat je uren van te voren een plaatsje moet zoeken. De veerpont naar het eiland heeft een wachttijd van een uur of 3. Terug wordt dat nog veel erger. Ik ben er nog nooit geweest maar nu we praktisch om de hoek wonen gaan we er natuurlijk even kijken. Ik ban een paar keer naar een uitvoering wezen kijken en ik vond het onwijs leuk. Ik zal wel oud worden want ik begin klassiek muziek geinig te vinden.
symphony splash
Ik heb van de week ook m’n sollicitatiegesprek gehad en ik ben aangenomen voor m’n nieuwe baan. Ik ben nu dus “web technician”. M’n eerste taak was om uit te zoeken wat er fout was met onze website want hij was supertraag of helemaal niet bereikbaar. Waar de “deskundigen” van binnen en buiten de organisatie al 6 maanden mee bezig waren had ik in 2 dagen opgelost dus dat was wel een goede start. De website (hellobc.com) is nu een stuk sneller en altijd bereikbaar.
Ik moet dus ook naar Vancouver verhuizen. Dat wordt nog een heel gedoe met Sheri haar school. Maar in het uiterste geval ga ik alleen en komt Sheri in het weekend naar Vancouver tot het einde van haar eerste semester (december). Ze heeft waarschijnlijk maar 3 dagen les per week dus het valt allemaal wel mee. Ik heb er in ieder geval wel zin in.


«
»