»

personal

Amerikaanse Presidentverkiezingen

By William Bakker | 07.31.00 | Comment?

Welkom op het gloedjenieuwe WilliamsWeekly.com. Vanaf nu kun je mijn wekelijke berichten op het internet bekijken.
De campagnes voor de Amerikaanse presidentverkiezingen zijn van start gegaan vandaag met de “Republican Confention”. Vroeger betekende dat dat Republikeinen vanuit heel America met elkaar in discussie gingen over het te voeren beleid en werd de kandidaat officieel gekozen. Dat leverde nog wel eens politiek vuurwerk op. Maar tegenwoordig stelt het allemaal niet zoveel meer voor. Het is meer een goed georganiseerde PR campagne.
David Letterman (een komiek met een “late night talk show”), wat ik bijna elke avond kijk voor ik naar bed ga heeft een onderdeel dat heet “Campagne 2000”. Hij heeft al een keer Hilary Clinton (die voor Senator van New-York verkiesbaar is) zo gek gekregen om langs te komen en heeft ook George W. Bush al een keer per satelliet ge├»nterviewd. Nu heeft hij het plan om een debat te organiseren op z’n show. Al Gore heeft al ja gezegt. Ik denk dat het die gek nog gaat lukken ook.
Het komende weekend hebben we weer een feestdag. Op maandag is het “BC-Day”. Het stelt niets voor maar we hebben wel een dag vrij. Elke maand in de zomer is er wel een feestdag op maandag dus dat betekend een lang weekend. Persoonlijk hou ik er wel van.
Op het persoonlijke vlak gaat alles z’n gangetje. Morgenochtend (dinsdag) om kwart over acht heb ik m’n sollicitatiegesprek voor de “web technician” baan. Ik zal dus snel te horen krijgen of ik naar Vancouver moet verhuizen of niet. Ik heb er wel goede hoop op al ben ik wel een beetje zenuwachtig. Ik heb het gevoel dat de baan al voor mij is maar dat betekend dat ik alles te verliezen heb en niets te winnen. Nou ja, ik zie het wel.»