«
»

personal

Trots

By William Bakker | 01.05.02 | Comment?

Vandaag een rustige dag thuis. Ik was tot 3 uur vanacht op m’n computer aan het werk dus ik stond rond een uur of 11 op. Ik heb de hele middag een beetje zitten klooien op m’n laptop. Ik ben druk bezig met de bouw van WilliamsWeekly.


British Columbia was nog even op alle nieuwszenders in Noord Amerika. Een Orca was op een strand vastgelopen en is met man en macht weer naar open water gescheept. Hij zwom steeds weer terug naar het strand omdat z’n overleden moeder daar was aangespoeld. En ze zeggen dat beesten geen gevoel hebben. Ontzettend zielig allemaal, maar ik geloof dat het goed is afgelopen. Er overlijden de laatste jaren veel Orca’s in de zee tussen Vancouver en Seattle. Waarschijnlijk doordat de vistand ver benden peil is, vervuiling en de honderen boten die de groepen elke dag volgen. Leuk hoor. Er worden ook weinig jongen geboren omdat er een generatiekloof is onder de Orca’s. Een hoop Orca’s die nu geslachtsrijp zouden moeten wezen zijn namelijk in de jaren 70 gevangen en naar dolphinaria over de hele wereld verkocht. O, o, wat ben ik toch trots dat ik een mens ben.


«
»