«
»

personal

Idee

By William Bakker | 01.09.02 | Comment?

Ik heb een nieuw idee dat ik ga uitvoeren, en mensen hier eindeloos mee ga vervelen. We hebben hier in BC sinds mid vorig jaar een nieuwe regering. We hadden een groen linkse, nu een soort VVD. Hoewel we al sinds de jaren 70 elk jaar structureel een begrotingstekort hebben kreeg iedereen eerst een belastingsverlaging van 25% om de economie te stimuleren. Niets mis mee, maar de andere kant van de medaille is natuurlijk dat er geen geld meer is voor onderwijs, gezondheidszorg en andere sociale voorzieningen.


De Noord-Amerikaanse denkwijze is al grotendeels “ieder voor zich” en iedereen vind ook dat de overheid ONS geld aan nutteloze dingen besteed, of dat er veel te veel aan de strijkstok blijft hangen. Om daar maar op in te spelen heb ik hetvolgende bedacht. Ik geef elke maand het extra geld dat ik netto ontvang aan een goed doel. Elke maand een ander. Op die manier besteed IK MIJN geld aan organisaties die IK belangrijk vind en waarvan IK denk dat ze MIJN geld goed zullen besteden. En er blijft niets aan de bureaucratische strijkstok hangen.


Hopelijk slaat het aan want het is echt verschrikkelijk wat er hier gebeurt met de sociale voorzieningen. Vorige week pleegde een heel gezin zelfmoord omdat ze niet meer voor hun gehandicapt kind meer konden zorgen en ze geen geld meer kregen. Er overlijden patienten in de wachtkamers van ziekenhuizen omdat ze niet op tijd geholpen worden. En wat doet de bevolking? Die hollen met hun extra centen naar de winkel om een DVD speler te kopen. Wat makeert er toch aan ons?


«
»