«
»

personal

Kersttijd en Verkiezingen

By William Bakker | 12.16.00 | Comment?

Kerstmis staat voor de deur en dat zullen we weten ook. De hele stad is verlicht. Mijn theorie is dat ze hier niet het huis voor zichzelf gezellig maken maar een wedstrijd houden met de buurt wie het de waanzinnige verlichting aan z’n huis hangt. Ik vind het wel best, het ziet er leuk uit. Toen ik gisteren van Victoria naar Vancouver vloog in de schemering kon je alles prachtig zien. Je vliegt maar een paar honderd meter hoog met de helikopter dus je kunt nog een hoop details zien op de grond.
In december heb je ook de “christmas parties”. Elk bedrijf doet wel iets. Ik had mijne vorige week. In een email met de uitnodiging schreven ze “trek je danskleren aan want er is een dansvloer met een dj”. Ik m’n hippe bowlingshirt aan dus. Toen we aankwamen had iedereen z’n gala kostuum aan. Stond ik in m’n bowlingshirt van 2 dollar in de tweedehandswinkel. Niet dat ik me er iets van aantrek. Ik ben tenslotte “web willie”. Het was in een mooi restaurant aan het water en het eten was goed dus ik vond het allang best.
Vandaag had ik vrij. Ik moest de auto laten keuren. Dat hoeft in Victoria niet dus toen we de auto wilden herverzekeren op zaterdag ging het feest niet door. Eerst naar de “air care”, een test of je uitlaatgassen binnen een bepaalde waarde zijn. Dat hebben ze in Victoria niet. Dat verklaart trouwens ook meteen waarom er zoveel barrels in Victoria rondrijden. Alle auto’s die hier afgekeurd worden gaan daarheen. Ik had er een hard hoofd in maar gelukkig geen problemen en vandaag dus weer terug naar de verzekereraar. Blijkt ook dat het hier bijna twee keer zo duur is om je auto te verzekeren. Dat hakte er dus aardig in.
Ik ben ook met Sheri mee wezen honden uitlaten. Wat een baan. Hond ophalen, half uurtje lopen, hond terug en op naar de volgende. Ze zijn allemaal dolblij om haar te zien. Ze is een soort favoriete tante die altijd een kadootje meeneemt.
Vandaag kwam er ook eindelijk een einde aan de presidentverkiezing in de VS. Ik heb het hele spektakel op de voet gevolgt. En met open mond. Ik moet zeggen dat ik een hoop over het systeem daar heb geleerd. Het is in weze een goed systeem. Maar in dit geval ging het om twee politici en de hele boel liep spaak omdat je verkiezings officials en rechters had waarvan de je je kunt afvragen of ze onpartijdige beslissingen hebben genomen.
Ik denk dat er meer mensen in Florida rondlopen die denken dat ze voor Gore hebben gestemd. Maar omdat er teveel problemen waren die je niet kunt oplossen is Bush de winnaar geworden. Daarbij heeft Gore ook nog eens meer stemmen landelijk gekregen. Maar omdat er met een soort puntensysteem gewerkt wordt waar de winnaar van een staat alle punten krijgt is zoiets dus mogelijk. Klink heel idioot maar met een land met de grootte van de VS is niet nog niet zo gek. Dunbevolkte staten hebben nu ten minste nog iets in te brengen.
In de tussentijd hadden wij ook verkiezingen. Na een vreselijk kinderachtige campagne won de huidige prime minister met vlag en wimpel. Hij behoud z’n meerderheid in de kamer. In Nederland zou dit de VVD zijn met een meerderheid in de kamer. Ik heb heb aardig gevolgt allemaal maar heb nog steeds geen idee waar de oppositie voor staat. Het enige wat ze deden was zeiken over de huidige regering. Het dieptepunt was het debat. Sheri en ik konden het niet aanzien. Het was een door elkaar schreeuwende kleuterklas. Ik ben geen fan van de prime minister maar ik had met hem te doen. Elke keer als hij wat zei schreeuwde de rest er doorheen. Wat een afgang.
Maar goed ik ga weer een avondje kerstreclames kijken.


«
»